Over Ons

Different Mind is voort gekomen door de krachten te bundelen van mensen die een ruime ervaring hebben in de sociale psychiatrie en vinden dat het anders kan en moet. Iedereen, maar dan ook iedereen van rijk tot arm, hoog opgeleid tot weinig opleiding maakt dingen in mee die het leven kunnen ontwrichten. Het overlijden van een dierbare, een ongeluk, verlies van werk, te veel werk. Ik kan zo nog wel even doorgaan.

Het zijn allemaal gebeurtenissen die op zich zelf staan en bij het leven horen. Soms is het de bekende druppel die je in onbalans brengt. Gevolgen als stemmingsproblemen, overzie je vaak zelf niet maar worden herkent door je omgeving. Je werk krijg je maar moeilijk gedaan. je slaapt slechter, je piekert, je gevoelens veranderen, kortom je veranderd. Dit kan een eigen leven gaan leiden met als gevolg: stress, burnout, uitputting, somberheid, depressie, angst, middelengebruik, suïcide gedachten, trauma, enz.

Lees verder

Voordelen

84% van de deelnemers krijgt daadwerkelijk inzicht over zijn situatie en in zichzelf. Ze weten waarin en hoe hij zich wil ontwikkelen en grip krijgt op zijn of haar leven.

De cursussen en trainingen worden in een ontwapenende setting op basis van gelijkwaardigheid en respect gegeven door deskundigen trainers en coaches.

Wij werken op een laagdrempelige wijze die aansluit bij de deelnemers met begrijpelijk taalgebruik en met methodes die makkelijk in het dagelijks leven kunnen toepassen om controle te houden over het leven.

Dromen worden werkelijkheid voor hen
die sterk genoeg zijn om erin te geloven.

Colin Wilson, (Brits schrijver 1931-2013)

Hoe werken wij?

Different Mind geeft cursussen, trainingen en coacht mensen die buiten de samenleving staan of dreigen te vallen, om weer de regie over hun eigen leven te hernemen. Dat is de korte samenvatting van wat wij doen. We laten je inzien hoe je leven er nu uitziet en hoe je dat kan veranderen. Door je handvatten te geven, leer je je eigen kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen. Dit gebeurt op een eclectische wijze. We maken gebruik van diverse doelgerichte en herstel ondersteunende methodieken, op een praktische, inzicht gevende en empowerende wijze.

Lees verder